Regering benoemt Kromosoeto tot directeur Surinaamse Postspaarbank

Ex-minister Ginmardo Kromosoeto van de Nationale Democratische Partij (NDP) wordt de nieuwe directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), waar de Staat de enige aandeelhouder van is. Starnieuws verneemt dat de benoeming van Kromosoeto vanmiddag is goedgekeurd door de regeringsvergadering, die onder leiding van president Desi Bouterse is gehouden op het kabinet van de president.

Kromosoeto die in augustus 2010 aantrad als minister van Arbeid, Technische Ontwikkeling en Milieu en daarna de portefeuille van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer kreeg, werd samen met Ramon Abrahams in juni 2013 eervol ontslagen. Abrahams werd per 1 januari 2014 benoemd tot raadsadviseur.

Enige tijd geleden is Kromosoeto voorgedragen voor de functie van directeur van de Surinaamse Postspaarbank. Eerst moest aan alle formaliteiten worden voldaan, voordat de benoeming kon worden gefinaliseerd. De Centrale Bank van Suriname moest het screeningsonderzoek verrichten, voordat groen licht door de regering kon worden gegeven.

BRON: STARNIEUWS

Share This: