Kimmoo Taekwondo Behaalt Goud samen met de Surinaamse Postspaarbank!

Het team Van Kimmoo taekwondo vertrok op 17 mei onder begeleiding van Tino Lew om deel te nemen aan het 17e Aruba Internationaal Taekwondo Tournament. Het team bestond uit 12 atleten van verschillende Taekwondo scholen en 2 begeleiders. Er is deelgenomen aan zowel Kyorgy (sparren) als Poomsae (stijlpatronen). Bij het sparren hebben de Surinaamse atleten van Kimmoo gestreden in de Cadet, Junior en Senioren klasse. De atleten waren elf en twaalf jaar oud.

In de ochtenduren werden de sparringswedstrijden voor atleten onder de 11 afgewikkeld en het onderdeel Poomsae. Bij het onderdeel poomase participeerden namens het Kimmoo team Cheyene Tjin Hin Tjoe (Zilver), Alysha Badri (goud), Amani Soebratie (goud), Michaëla Lew (goud) en Rawi Chandrikasingh (goud). Rawi en Michaela hebben ook deelgenomen aan het onderdeel paar lopen en ook bij dat onderdeel behaalden de Surinaams atleten goud. Het juryteam, bestaande uit een internationale scheidsrechter met een 7e dan in Taekwondo waren onder de indruk van de patronen van de Surinaamse atleten die vrij hoog scoorden tussen de 5.7 en 6.5. De hoogste score bij het toernooi was een 6.8 voor de vrouwelijke atleet van het nationale team van Venezuela. Ter indicatie: bij de wereldkampioenschappen Taekwondo ligt de hoogste score tussen de 7 en 7.5.

Voor het team begon in de middag het onderdeel sparren, en Rachana Arichero mocht namens de selectie de spits afbijten.

Rachana Arichero (11) kwam in haar eerste internationale wedstrijd in de cadet klasse (12 -14) uit, omdat ze dit jaar 12 wordt. Ze won overtuigend haar finalepartij, wat voor de organisatie de reden was om haar tot best female fighter bij de cadets uit te roepen.

Yade Bongsomengollo (13) was ingedeeld tegen een oudere en zwaardere tegenstander uit Team Aruba. Na overleg is besloten om de partij, ondanks deze tegenstander, door te laten gaan. Yade heeft haar best gedaan en kon toch met de zilveren medaille naar huis.

Sjafieq Moertabat (17) kwam uit in de seniorenklasse (-80 kg) tegen een ervaren tegenstander uit Aruba. Hij heeft netjes gevochten en hard gewerkt; echter was in dit gevecht het eremetaal voor Aruba.

Jamail Alfaisi (16) kwam uit in drie klasses (junior, senior en open) en kwam als groene bander in al zijn partijen uit tegen ervaren vechters. Jamail deed voor het eerst mee aan een taekwondo toernooi en heeft in al zijn partijen laten zien dat je heel ver kan komen door met je hart te vechten en niet bang te zijn om aan te vallen. Hij ging goed mee met de tegenstanders, echter het gebrek aan ervaring maakte het verschil. In zijn laatste partij sloeg de vermoeidheid toe en verloor hij met een klein verschil en hij moest genoegen nemen met de zilveren plak.

Ryvai Sodiwirjo (22) kwam uit in de seniorenklasse (-80 kg) en heeft zich kranig verweerd tegen een veel langere tegenstander. Het was een gelijk opgaande strijd en een van de spannendste partijen van de dag. Het hele publiek was aan het aanvuren omdat beide atleten geen duimbreed toegaven. In de laatste paar seconden van de wedstrijd kwam de atleet uit Trinidad op een voorsprong van 29- 26 wat ook de eindstand werd.

Chanice Laldharie (17) kwam uit in de juniorklasse tot 63 kg tegen Sophia Petrochi van Aruba en moest na een zware strijd haar meerdere erkennen in haar tegenstander. Desondanks gaat ze met zilver naar Suriname terug. Vermeldenswaardig is dat Chanice tijdens dit toernooi haar debuut als coach maakte en dit met veel enthousiasme deed en een goede indruk heeft gemaakt in deze nieuwe functie.

Viresh Sheoratan (15) kwam in de junior klasse tot 55 kg uit tegen Hakeem Lowe van Jamaica. Het talent van Jamaica dat ouder is en meer dan 6 jaar ervaring heeft in het wedstrijdvechten, vond in Viresh een geduchte tegenstander. Het was een zeer spannende partij waarbij de continu aanvallende Viresh het de langere en meer ervaren Hakeem vrij lastig maakte. Viresh keert terug met zilver.

De afvaardiging van KIMMOO komt naar huis met 7 gouden en 10 zilveren medailles. Er was ook een afvaardiging van Oh Do Kwan Taekwondo in Aruba, en die ging met 8 medailles naar huis, 2 goud, 2 brons en 4 zilver.

Al met al was deelname aan het toernooi een leerrijke succesvolle ervaring voor de Surinaamse atleten die zelf hard hebben gewerkt om aan de middelen te komen om af te kunnen reizen.

De Surinaamse Postspaarbank was de hoofdsponsor van de atleten. Verder hebben ook Telesis Cargo, SRA Acountants, I-Frontier en Garage Ashruf een bijdrage geleverd zodat deze atleten Suriname waardig konden uitdragen.

       Gouden Medaille Winnaars    

Michaëla Lew, Rawi Chandrikasingh, Amani Soebratie, Alysha Badri en Rachana Arichero (L-R).

     Zilveren Medaille Winnaars

Viresh Sheoratan, Chanice Laldharie , Jamail Alfaisi, Cheyene Tjin Hin Tjoe, Ryvai Sodiwirjo, Yade Bongsomenggolo en Sjafieq Moertabat (L-R).

 Best Female Cadet Fighter: Rachana Arichero

Share This: